La poma de la victoria

La poma de la victoria

Estudiar: ¿Amb música o sense música?


Segur que la mare us ha dit molts cops que no es pot estudiar ni fer els deures amb música. Doncs digueu-li que esta una mica equivocada, però solament una mica.

La música, parlant en termes generals, ens ajuda a estimular la concentració. Però no qualsevol música, parlem sobretot d’un estil que ens doni satisfacció, però que a la vegada no ens distregui.

Hi ha professionals que diuen que qualsevol estil de música ens pot servir, però... us imagineu fent els deures de mates escoltant heavy o escoltant alguna cançó que us agradi tant que us poseu a cantar i ballar? Si ho féssim, el més probable és que els deures no ens sortissin tan bé com als papas i als profes els agradaria.

Per això, el compositor Steven  Halpern, qui es va dedicar a estudiar els efectes de la música sobre la ment, va dir que, sobretot la música que inclogui instruments com la flauta, el piano, el violí, el arpa i el oboè, és  la adequada per a activar la nostra concentració i les facultats intel·lectuals, però també cal que la música tingui un ritme lent, ja que això disminueix el ritme cardíac i respiratori,  és a dir, ens ajuda a tranquil·litzar-nos i a pensar millor.

El problema que trobem és que la majoria de peces musicals que coneixem atreuen la nostra atenció, inclosa les clàssiques.  La música pop, tecno, etc, porten un component anomenat “ganxo”, que és la part de la cançó que ens fa escoltar-la una i altra vegada, i que fa que ens “enganxem” a ella.

Per a estudiar, hem de triar una música que siguem capaços d’escoltar de fons sense que la nostra atenció es desviï seguint el ritme o la melodia.

L'important és ser capaços de gaudir de l’estudi i de la música a la vegada... ja veureu que els pares i els profes notaran el canvi als vostres deures!

 Us proposem un debat:
Creieu que és millor estudiar amb música o sense? Si la teva resposta és que si... Amb quin estil musical creus que et concentraries millor?

1 comentaris:

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.

Publica un comentari a l'entrada